Archieffoto
Belga

Jonge moslima beledigd en verminkt in Henegouwen

Twee onbekenden hebben maandagavond in Anderlues, bij Charleroi, een jonge moslimvrouw beledigd en haar hoofddoek en bovenkleren uitgetrokken. Daarna verminkten ze ook het lichaam van de 19-jarige vrouw. Dat meldt het parket van Charleroi.

De jonge moslimvrouw liep maandagavond rond 23 uur in een steegje in Anderlues, een gemeente nabij Charleroi. Twee onbekenden hielden de vrouw tegen, gooiden haar tegen de grond en beledigden haar met racistische uitspraken.

Vervolgens trokken de daders haar hoofddoek af en haar bovenkleren uit. Met een scherp voorwerp verminkten ze haar gezicht, benen, buik en romp. Nadien kozen ze het hazenpad in een onbekende richting.

Volgens het parket in Charleroi ging het duidelijk om een racistische daad.   De lokale politie van Binche-Anderlues onderzoekt de zaak.

Meest gelezen