Smartphonelader met ingebouwd zonnepaneel smelt achter autoruit in Houthulst

In Houthulst, West-Vlaanderen, is een smartphoneoplader met een ingebouwd zonnepaneel gesmolten achter een autoruit. De eigenaar van de wagen had de smartphonelader achter zijn voorruit gelegd om zijn GSM van voldoende stroom te kunnen voorzien voor het afspelen van muziek. Geen goed idee, zo bleek.

"Toen we wilden vertrekken, bleek de smartphonelader gesmolten en opengesprongen te zijn door de hitte", vertelt Dirk V. "Mijn dashboard was zwartgeblakerd, gelukkig is niet de hele wagen in brand gevlogen. De schade is aanzienlijk."

Dirk had zijn lader gekocht bij Aldi. Die laatste laat weten dat het de zaak zal bekijken en contact zal opnemen met de leverancier. Maar in de handleiding zou duidelijk omschreven staan dat dergelijke zonnepanelen achter een voorruit (door een versterking van de zonnestralen nvdr.) een temperatuur tot 90 graden kunnen bereiken, wat de panelen niet aankunnen.

Meest gelezen