Politie rolt Mechelse drugsbende op: zes mensen aangehouden

De onderzoeksrechter in Mechelen heeft zes mensen aangehouden die ervan verdacht worden betrokken te zijn geweest bij een drugsbende. Die bende werd de voorbije dagen opgerold door de lokale politie van Mechelen-Willebroek. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.  Zes andere verdachten zijn vrijgelaten onder voorwaarden.

Het onderzoek naar de bende begon al in het voorjaar van 2017, toen een 23-jarige Mechelaar in beeld kwam als spilfiguur. De politie kon de vermoedelijke structuur van de bende blootleggen. De bende bleek klanten te hebben in de provincies Antwerpen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en in de Brusselse regio.

De hoofdverdachte stelde koeriers te werk die de drugs naar de woonplaats van de lokale gebruikers brachten. De koeriers werden op hun beurt, door middel van communicatie-apps via het internet, aangestuurd door een calltaker die telefonische contacten onderhield met de klanten. Er werd gebruikgemaakt van huurvoertuigen, voertuigen en telefoonnummers die op naam van een van de drugverslaafde klanten geregistreerd werden.

Cocaïne en cash geld gevonden bij huiszoekingen

De voorbije dagen gingen 80 medewerkers van de lokale en federale politie over tot huiszoekingen in Mechelen, Willebroek, Elsene, Laken, Sint-Jans-Molenbeek en Boechout. Twaalf personen werden opgepakt. Zes werden intussen aangehouden, de zes anderen werden vrijgelaten onder voorwaarden. De speurders troffen bij de huiszoekingen 69 verpakkingen met cocaïne, 41 gram cannabis, een alarmpistool en 25.500 euro cash geld aan. Ze namen ook vier voertuigen, vier vuurwapens en munitie in beslag.

Meest gelezen