Sensoren in glascontainers in Halle en Sint-Pieters-Leeuw

In Halle en Sint-Pieters-Leeuw komen sensoren in de ondergrondse glascontainers. Die kunnen meten hoeveel glas er precies in zit. Daardoor kan de ophaling efficiënter gebeuren.

Halle en Sint-Pieters-Leeuw plaatsen dit najaar sensoren in hun ondergrondse glascontainers. Dat is een primeur voor de streek. De sensoren kunnen meten hoeveel glas er precies in zo'n glascontainer gegooid wordt. Op die manier kan de ophaling efficiënter gebeuren.

Vrachtwagens helpen 

"Nu rijden er nog te vaak vrachtwagens langs containers die nog maar halfvol zitten of sommigen zelfs té vol. Met die sensoren kunnen ze op het hoofdkwartier van ophaler Indura zien welke containers vol zitten", zegt schepen van afvalbeleid Johan Servé uit Halle. 

Minder lawaai en zwerfvuil 

De aankoop van de sensoren is een investering maar op termijn werkt het kostenbesparend omdat de vrachtwagens enkel uitrijden wanneer het nodig is. Halle wil op termijn trouwens alle glasbollen vervangen door ondergrondse glascontainers. "Er is daardoor minder lawaai en minder zwerfvuil" aldus nog Servé.

Meest gelezen