"Todd was te nieuwsgierig en incasseerde zo de beet die voor mij was bestemd"

Kent u hem al, hond Todd die niet alleen door zijn baasje Paula Godwin maar ook op diverse sociale media de afgelopen dagen geroemd werd als een held? Tijdens een ochtendwandeling in de natuur van Anthem, in de Amerikaanse staat Arizona, daagde immers eind vorige week plots een giftige ratelslang op, die het gemunt had op Godwin. Maar op het moment dat het dier wilde toehappen, sprong Todd ter hulp en incasseerde de beet op zijn snuit. Foto’s van de gezwollen snuit gingen daarna viraal.

Godwin was niet alleen met Todd op wandel, maar ook met haar andere hond, Copper, toen de slang opdook. Nu de foto’s viraal gegaan zijn, deed ze haar verhaal op KTAR News en ABC News: "Het gebeurde allemaal zo snel. Terwijl ik aan het wandelen was met mijn 2 honden, zag ik plots een slang. Ook al had ik ze niet onmiddellijk gezien, omdat ze zich goed had kunnen camoufleren. Nadat ze Todd gebeten had, begon de slang onmiddellijk te ratelen. Ik heb dan Todd in mijn armen genomen en ben van de heuvel, waar we op dat moment waren, beginnen lopen, met Copper die achter ons volgde."

"Ik denk dat het eerder toevallig was dat hij, en niet ik, de beet kreeg. Maar het feit dat hij te nieuwsgierig was en wilde zien wat er voor mijn benen gleed, heeft mij alvast gered van een beet."

"Een kleine 20-tal minuten later arriveerden we bij een dierenarts, die Todd onmiddellijk een antigifspuitje gaf. Daar bestond geen twijfel over. Hij is dan nog 12 uur ter observatie moeten nablijven. Daarna mocht ik hem mee naar huis nemen."

"Ik heb de foto’s dan op Facebook gepubliceerd, om andere hondeneigenaars te waarschuwen voor de gevaren van het in de vrije natuur wandelen. Daarbij had ik nooit verwacht dat die foto’s viraal zouden gaan. Maar nu contacteren me zelfs mensen van de Filipijnen en wensen mijn hond beterschap."

Intussen stelt Todd het weer beter, liet de 44-jarige vrouw nog weten. Maar na de beet en het bezoek aan de dierenarts zag de hond er zo uit:

Meest gelezen