Alik Mulikov - Fotolia

Vuurwerk in Tessenderlo afgelast

De aanhoudende droogte heeft ook gevolgen voor Tessenderlo. Komend weekend staat daar Looi Feest! op het programma, met verschillende activiteiten zoals een kermis en een stratenloop. Het feestweekend wordt normaal op maandagavond traditiegetrouw afgesloten met een vuurwerk, maar door de code rood wordt dat nu afgelast.

"Het zou onverantwoord zijn om het vuurwerk te laten doorgaan", zegt burgemeester Fons Verwimp. "Vuurwerk houdt risico's in, er kan altijd iets neerkomen. Gelet op de enorme droogte die er is, hebben we beslist om het vuurwerk niet te laten doorgaan."

Het vuurwerk wordt niet vervangen door iets anders, maar er zijn voldoende alternatieven. "Vrijdag wordt de wedstrijd van onze Rode Duivels tegen Brazilië op groot scherm getoond, dus dat zal zeker voor veel ambiance zorgen", zegt de burgemeester. "En ook de Classic, de stratenloop op maandag, lokt elk jaar heel veel volk. Ook daar zal extra water uitgedeeld worden, zodat de lopers niet uitgedroogd geraken. Wij zijn er alvast helemaal klaar voor!

 

Meest gelezen