Wachtlijsten voor verdelgen wespennesten

De wespen zijn weer in het land. En door het warme weer zijn ze zelfs iets vroeger. De Limburgse brandweerkorpsen hebben dan ook hun handen vol met het verdelgen van nesten.

Bij de brandweerzone Oost-Limburg alleen al is er een lijst met 160 adressen waar wespennesten moeten verdelgd worden. En er lopen nog elke dag nieuwe aanvragen binnen.  Volgens brandweerkapitein Rob Lemkens heeft het allemaal met het goeie weer te maken. " We hadden een zachte winter, een warm voorjaar en nu speelt de hitte een grote rol. Daardoor treffen we nu al grote nesten aan die we eerder in augustus hadden verwacht".

Daardoor zijn er lange wachtlijsten, nu al, in het begin van de zomer.  Dus als je met een wespennest zit, dan het kan zijn dat je wel een paar dagen moet wachten voor de brandweer het komt weghalen. En de wachtlijsten worden langer en langer. De wespen zijn vroeger dan gewoonlijk, meestal is de piek in augustus. Een wespenverdelging kost 30 euro per nest. Dringende gevallen kosten 60 euro.

Meest gelezen