Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Ziekenhuismedewerkster in Engeland verdacht van babymoorden

De politie in Engeland heeft een ziekenhuismedewerkster opgepakt op verdenking van moord op acht baby’s en poging tot moord op zes pasgeborenen op de neonatale afdeling van een ziekenhuis in het graafschap Cheshire, in het noordwesten van het land. 

Het onderzoek richtte zich aanvankelijk op de dood van acht baby's. Maar de politie zei vandaag dat ze ondertussen een onderzoek voeren naar de dood van zeventien baby’s en naar vijftien "niet-fatale verdachte ziektes" tussen maart 2015 en juli 2016, op de afdeling neonatologie van een ziekenhuis in de stad Chester.

De agenten hebben een vrouwelijke “zorgverlener” gearresteerd op verdenking van moord en poging tot moord. Maar de identiteit van de vrouw werd niet bekendgemaakt, ook niet wat haar specifieke functie is en of het om een verpleegkundige of om een arts gaat.

We moeten er alles aan doen om te begrijpen wat er hier is gebeurd

Ian Harvey

De arrestatie is een "belangrijke stap voorwaarts in een zeer complex en zeer gevoelig onderzoek", zei inspecteur Paul Hughes.

"De politie vragen om dit te onderzoeken was niet iets waar we lichtzinnig zijn overgegaan. We moeten er alles aan doen om te begrijpen wat er hier is gebeurd. En om de antwoorden te krijgen die wij en de families wanhopig graag willen weten", zo sprak de medisch directeur van het ziekenhuis Ian Harvey.

"Hoger sterftecijfer dan verwacht"

Meer dan een jaar geleden zijn de speurders met het onderzoek gestart, nadat het ziekenhuis in Cheshire een hoger dan verwacht sterftecijfer van baby’s had aangegeven. Op de afdeling neonatologie konden de sterftes niet verklaard worden. Het ziekenhuis vroeg daarom aan de politie om "onnatuurlijke doodsoorzaken" uit te sluiten.

Meest gelezen