7 diefstallen per dag tijdens bouwverlof: bouwbedrijven nemen maatregelen

Er gebeuren steeds meer diefstallen op bouwwerven tijdens het bouwverlof. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Zo waren er tijdens het bouwverlof vorig jaar 7 diefstallen per dag. Daarom nemen nu heel wat bouwfirma's maatregelen, zegt de Vlaamse Confederatie Bouw.

In België wordt jaarlijks heel wat materiaal gestolen op bouwwerven. Tijdens de eerste 9 maanden van vorig jaar noteerde de federale politie 2.136 werfdiefstallen, of 8 per dag. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Diefstallen op bouwwerven gebeuren voornamelijk op momenten dat de werf verlaten is. Tijdens het weekend, ’ s nacht maar ook tijdens het bouwverlof gaan ze gewoon door. Zo waren er tijdens het bouwverlof vorig jaar 7 diefstallen per dag.

Daarbij verdwijnt niet alleen klein materieel als kabels, boormachines en slijpschijven, isolatiemateriaal, koper of stenen. Ook rollend materieel als graafmachines, werfmachines en zelfs complete torenkranen worden gestolen.

Met het bouwverlof voor de deur, nemen heel wat bouwbedrijven nog maatregelen, zegt Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw. “Dit betekent dat de werven beter bewaakt moeten worden, beter beschermd. Dat gebeurt door allerlei technieken. Niet alleen door camerabewaking, maar ook door allerlei technieken om het materiaal te traceren, ook als het de werf verlaat.”

Meest gelezen