Aanleg van natuurbegraafplaats in Lanaken gestart

In Lanaken is gestart met het inrichten van een natuurbegraafplaats, in de buurt van de voormalige begraafplaats van het psychiatrisch centrum in Rekem. Er zullen 250 biologisch afbreekbare urnen kunnen begraven worden in natuurgebied.

De begraafplaats in de bossen van Rekem is de eerste in Vlaanderen die echt in natuurgebied ligt. Gedenktekens zijn er niet toegelaten en in het bos mogen ook geen bloemen of kransen neergelegd worden. Het Agentschap voor Natuur en Bos is intussen al bezig met de voorbereidingen.

Sober

"Er komen 7 zones waarin de urnen begraven kunnen worden en in elke zone komt een totempaal waaraan de metalen gedenkplaatjes bevestigd worden", vertelt burgemeester Marino Keulen. "En er wordt ook een wandelpad aangelegd. Tegen 1 september zal de begraafplaats klaar zijn."

Inwoners van Lanaken die op de natuurbegraafplaats willen begraven worden, moeten daarvoor eenmalig 300 euro betalen, mensen van buiten de gemeente 1200 euro.

 

Meest gelezen