"Als ik K3 huppeldoosjes wil noemen, dan zeg ik dat toch gewoon"

Tijdens een commissievergadering over vliegveiligheid in Nederland gisteren in het Tweede Kamergebouw werd op een gegeven moment het hit-trio K3 door PVV-Kamerlid Dion Graus ter sprake gebracht. Daarbij verwees hij naar de 3 vrouwen als "die 3 huppeldoosjes". Dat werd hem niet in dank afgenomen door collega-politica Suzanne Kröger van GroenLinks. Nadat Graus zich over zijn collega’s beklaagd had ("We leven in Nederland, niet in Noord-Korea"), vond hij het toch opportuun K3 op een andere manier te omschrijven.

Graus zei tijdens de vergadering: "Ik ben laatst met de K3 mee geweest. Dat zijn niet die 3 huppeldoosjes, maar dat is de vogelwacht van Schiphol." Waarop Kröger repliceerde: "Punt van orde: kunnen we het niet over vrouwen hebben als huppeldoosjes?" Tot duidelijke ergernis van het PVV-Kamerlid: "Het wordt echt steeds gekker hier. Als ik huppeldoosjes wil zeggen, dan zeg ik toch huppeldoosjes. Daar is toch niets mis mee. Jullie moeten niet zo kinderachtig zijn. We leven in Nederland, niet in Noord-Korea. Ik noem iedereen zoals ik dat zelf wil."

"Als ze tegen mij zeggen: 'flikker op tokkie, flikker op uit de Kamer', dan dank ik ze altijd dat ze gebruik maken van hun vrijheid van meningsuiting. Dan zeg ik altijd: ik hoop dat het oplucht. Waar zijn we toch allemaal mee bezig?', vervolgde Graus zijn betoog, om uiteindelijk K3 te omschrijven als "die 3 mooie Belgische dames".

Hier beneden kunt u het beeldfragment bekijken:

Meest gelezen