Bereken jouw pensioenbedrag als je vroeger stopt met werken

Op de website mypension.be kan je voortaan laten berekenen welk pensioenbedrag je zult krijgen als je vroeger stopt met werken.

Sinds eind vorig jaar kunnen werknemers, ambtenaren en zelfstandigen via mypension.be opzoeken wat hun vroegst mogelijke en wettelijke pensioendatum is en op welke bedrag ze mogen rekenen. Maar voortaan kan iedereen ook nagaan hoeveel ze zullen krijgen als ze vroeger stoppen met werken. De bedragen houden wel geen rekening met mogelijke pensioenhervormingen in de toekomst.

"Tot voor kort was de burger vaak niet op de hoogte van zijn échte pensioenrechten", zegt minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine. "Mypension.be geeft aan iedereen de mogelijkheid om met kennis van zaken zijn individuele loopbaan te organiseren onder de beste voorwaarden."

Meest gelezen