Jonas Hamers / ImageGlobe

Bpost blijft dan toch pakjes ophalen op zaterdag

Bpost zal dan toch nog op zaterdag pakjes ophalen bij postkantoren en -punten, zo meldt het bedrijf. Dinsdag had bpost nochtans gezegd dat het dat niet meer zou doen, "om de onderneming rendabel te houden".

"We hebben alles nog eens op een rijtje gezet en zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is om de ophaling op zaterdag te behouden", zegt een woordvoerder. Hij gaat niet in detail waarom de maatregel wordt teruggedraaid. "Verschillende elementen spelen een rol."

Toen dinsdag bekendraakte dat bpost zou stoppen met de zaterdagafhaling, kwam er veel kritiek. De vakbonden betreurden de maatregel, die ze afschilderden als een besparing op personeel. Zelfstandigenorganisatie NSZ riep minister van Post Alexander De Croo (Open VLD) op om in te grijpen.

Op het kabinet-De Croo luidt het dat de minister zich niet heeft gemengd. "Hij heeft niet de gewoonte om zich in te laten met operationele beslissingen van het bedrijf", luidt het. De Croo is wel tevreden dat bpost op zijn stappen terugkeert. "Dit is een goed signaal voor de groeiende pakjesmarkt."

NSZ is uiteraard tevreden met de beslissing van bpost, maar wil "dergelijke praktijken" in de toekomst vermijden door samen te zitten met bpost. "We willen de kleine zelfstandige retailers  en kleine KMO's die online actief zijn nog verder helpen om op te boksen tegen de grote onlinespelers en dan is een goede en snelle service op KMO-maat noodzakelijk, aldus nog NSZ.

Meest gelezen