Video player inladen...

Buurvrouw van moslima die verminkt werd: "Ze was getraumatiseerd"

Buren en familie van de 19-jarige moslimvrouw die maandagavond in de buurt van Charleroi verminkt, beledigd en uitgekleed werd, zeggen dat de jonge vrouw compleet getraumatiseerd was. "Ze had zich intussen opnieuw aangekleed," zegt een buurvrouw aan RTBF. "Ze wou waarschijnlijk niet dat we zagen wat haar aangedaan was."

Maandagavond rond 23 uur fietste de 19-jarige moslimvrouw in een steegje in Anderlues, een gemeente in de buurt van Charleroi. Op dat moment hadden de Rode Duivels net gewonnen van Japan op het WK voetbal in Rusland. Twee voetbalsupporters hielden de vrouw tegen, gooiden haar tegen de grond en beledigden haar met racistische uitspraken.

Daarna trokken de daders haar hoofddoek af en haar bovenkleren uit. Met een scherp voorwerp verminkten ze haar gezicht, benen, buik en romp. Nadien gingen ze ervandoor. Volgens de broer van het slachtoffer zijn de daders gevlucht door het geluid van een toeterende auto.

Ze was duidelijk getraumatiseerd. We begrepen niet goed wat ze zei

Buurvrouw

De vrouw ging daarna naar het huis van haar dokter, maar die was niet aanwezig. Enkele voorbijgangers zagen de vrouw, en hebben een ziekenwagen gebeld. "Ze was duidelijk getraumatiseerd," zegt een buurvrouw. "We begrepen niet goed wat ze zei. Ze gaf niet veel uitleg. Ik heb haar verwondingen niet gezien, want ze had zich intussen opnieuw aangekleed. Ze wou waarschijnlijk niet dat we zagen wat haar aangedaan was."

Video player inladen...

De vrouw bracht een nacht in het ziekenhuis door, maar is intussen opnieuw thuis. De daders zijn nog steeds op de vlucht. Het is nog niet duidelijk om wie het gaat, vermoedelijk zijn het twintigers. Volgens het parket van Charleroi gaat het om een racistische daad. 

Bekijk hier het item uit "Het Journaal" van 19 uur

Video player inladen...

Meest gelezen