Video player inladen...

Eerste kampeerders aangekomen op camping The Hive voor Rock Werchter

De eerste festivalgangers zijn deze namiddag al aangekomen op Rock Werchter. Ze willen een goed plaatsje voor hun tent vinden op camping The Hive. Dat is de camping die uitgebaat wordt door de organisatie van Rock Werchter zelf. 

Camping The Hive gaat vandaag al open zodat de kampeerders zich al kunnen installeren voor het festival dat morgen start. De Lijn vervoerde om 12u30 de eerste kampeerders naar The Hive. De bussen rijden nog tot vanavond 22u. Vanaf 7 uur morgenvroeg rijden er ook bussen naar het festivalterrein en naar de andere campings.

Zes dagen lang zet De Lijn 300 buschauffeurs en 47 bussen in om de festivalgangers van het station van Leuven naar Rock Werchter te brengen. 

Hitte

Naast hun kampeerspullen, hebben de festivalgangers ook aan de hitte gedacht. "We hebben een petje, zonnecrème en aftersun mee. Ik denk ook dat ik ga proberen om in de schaduw te blijven op de camping", zegt Febe.  

Hendrik uit Antwerpen heeft zelfs speciaal een schaduwtentje meegebracht. "Ik heb dat speciaal gekocht zodat ik toch voor mijn eigen schaduw op de wei kan zorgen. Ik denk dat het ook belangrijk is om veel water te drinken en niet teveel alcohol. En het is ook belangrijk om sigaretten in de vuilbak te gooien en niet in het dorre gras." 

 

Meest gelezen