Slotfestival Antwerp Pride verhuist naar Steenplein

In augustus vindt de 11de editie van de Antwerp Pride plaats. Het slotfestival vindt dit jaar plaats op het Steenplein in plaats van op de Grote Markt.

Traditionele optocht

Antwerp Pride is een groot feest van holebi's en transgenders dat deze zomer al voor de 11de keer plaatsvindt in de stad. Er zijn optredens van onder andere Songfestivalwinnares Netta en een ludieke sportwedstrijd waarin verschillende teams strijden voor de regenboogvlag. "Natuurlijk is er ook de traditionele optocht door de stad met deelnemers van zeer diverse pluimage", vertelt organisator Bart Abeel. "Het stedelijk onderwijs loopt mee, de Universiteit Antwerpen, verschillende politieke partijen, ook de opera. Het zal dus een nog grotere parade worden dan de vorige jaren."

Diversiteit bespreekbaar maken

"Antwerp Pride is erg belangrijk om diversiteit bespreekbaar te maken", zegt Raf Van Puymbroek, ooit nog Mister Gay Belgium. "Voor mij betekent dat het vieren van de verschillen, en daarmee aan de slag gaan. Ook leren dat de samenleving moet uitstralen dat iedereen zichzelf mag zijn."

De Antwerp Pride loopt van 9 tot 12 augustus.