Drie nieuwe aanklachten van misbruik tegen Kevin Spacey

De politie in Londen heeft drie nieuwe namen toegevoegd aan hun onderzoek naar seksueel misbruik door Kevin Spacey. In totaal worden daar nu zes gevallen bekeken. Ook in Amerika lopen onderzoeken naar beschuldigingen tegen de ontslagen acteur van "House of cards".

Verschillende media in de VS en Groot-Brittannië melden dat drie mannen de voorbije maanden naar de politie in Londen zijn gestapt met nieuwe verhalen over een handtastelijke Spacey. Het misbruik dateert van 2008 en 2013, en in één geval gaat het om een man die beweert dat Spacey hem in 1996 heeft aangerand. 

De Britse politie was al bezig met drie andere zaken tegen Spacey. De acteur woonde en werkte in Londen tussen 2004 en 2015. Hij was toen artistiek directeur van het Old Vic Theatre in Londen. Ook daar maakte hij zich meermaals schuldig aan seksueel overschrijdend gedrag, lieten heel wat medewerkers in de pers optekenen.

Ook onderzoek in Amerika

De schandaal rond Kevin Spacey barstte los in oktober 2017, in de nasleep van het Harvey Weinstein-schandaal. Acteur Anthony Rapp beweerde dat hij in 1986 door Spacey was betast op een feestje in New York. Rapp was toen 14, Spacey 26.

Door de vele aantijgingen ook in Amerika, lopen in Massachusetts en Los Angeles ook onderzoeken tegen Kevin Spacey. Daardoor werd hij door Netflix ontslagen en verloor hij zijn hoofdrol in "House of cards". Momenteel wordt daar het laatste seizoen van opgenomen, met "First lady" Robin Wright als centrale figuur.

Eind vorig jaar paste regisseur Ridley Scott  zijn film "All the money in the world", die al helemaal was ingeblikt met een belangrijke bijrol voor Kevin Spacey, ook te elfder ure aan. De scènes waar Spacey inzat, werden op amper negen dagen tijd opnieuw gedraaid en in een nieuwe versie van de film gemonteerd, zodat de Oscardeadline nog gehaald kon worden. 

Eerder deze week zei acteur Guy Pearce in een Australisch interview dat Spacey op de set van "L.A. Confidential" in 1997 inderdaad "handtastelijk" was: "Maar gelukkig was ik toen 29 en niet 14."

Meest gelezen