Bianca Debaets

Duo Wouters-Debaets moet CDH en CD&V naar meerderheid Brussel-stad loodsen

De partijen CDH en CDV hebben hun gezamenlijke lijst en hun kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018 in Brussel-stad voorgesteld. Met Didier Wouters als lijsttrekker en Brussels staatssecretaris Bianca Debaets op plaats twee moeten de centrumpartijen opnieuw in de meerderheid geraken.

Didier Wouters is zelfstandig opticien en heeft geen parlementaire carrière. Met staatsecretaris Debaets staat er op plaats twee een bekender gezicht. Plaats drie is voor Hamza Fassi-Fihri. De jongste kandidate staat op plaats zes, waar de Franse studente politieke wetenschappen Sara Marcireau figureert. De voormalige schepenen Chantal Noël en Christian Ceux duwen de lijst CDH-CD&V+.

De focus bij de humanisten ligt op het falen van het beleid in de afgelopen zes jaar. "Brussel moet anders" is de slogan van de campagne die zich richt op een andere manier van politiek waarbij Brussel-stad opnieuw transparant en pluralistisch wordt en aandacht heeft voor alle burgers.

"We hebben zes jaar in crisissen geleefd", stelt Wouters. "De stad is veranderd, maar niet in positieve zin. We hebben afgelopen legislatuur drie burgemeesters gehad en intussen zijn alle grote projecten gefaald. De aandacht van het college is enkel naar het hypercentrum gegaan", vervolgt Debaets. "De projecten voor Laken, Neder-Over-Heembeek, Louiza, et cetera, je vindt ze niet."

In september stelt de lijst CDH-CD&V+ het volledige programma voor. Daarvoor doen ze een ronde in alle wijken van Brussel en wordt er vanaf morgen een online vragenlijst gepubliceerd om de Brusselaars zo het programma verder te laten aanvullen.

Meest gelezen