"En vergeet de Engelse voetballers niet te ridderen als ze de WK-finale winnen!"

"Dat Engeland Colombia verslaat is zo legendarisch dat zelfs prins William erover twittert", "Prins William neemt het voortouw in het bejubelen van Engeland", "Prins William heeft de Twitteraccount van Kensington Palace gehackt". De Britse nieuwsmedia prezen niet alleen de Engelse nationale voetbalploeg na hun overwinning tegen Colombia op het WK in Rusland, maar ook hun hertog van Cambridge, die blijkbaar de officiële account van de Britse koninklijke familie gebruikte om zijn apetrots gevoel met anderen te kunnen delen.

"Ik zou niet trotser kunnen zijn op Engeland", zo luidde het in de tweet, "Een overwinning na een strafschoppenreeks! Jullie hebben zonder enige twijfel jullie plaats bij de laatste 8 verdiend. En besef dat komende zaterdag het hele land jullie zal steunen." Zaterdag spelen de Engelsen hun kwartfinale tegen Zweden.

Natuurlijk lokte deze "persoonlijke tweet" onmiddellijk reacties uit, zoals:

En mocht u het zich afvragen, ja, prins William kan overweg met een voetbal:

Meest gelezen