Gewapende overval op studentenrestaurant Alma in Leuven

In Leuven hebben onbekenden vanmorgen een gewapende overval gepleegd op het studententrestaurant Alma van de universiteit. Eén personeelslid liep daarbij lichte verwondingen op. De overvallers eisten geld, maar hebben uiteindelijk geen buit meegenomen. 

Rond half zeven vanmorgen drongen enkele daders het gebouw van het studentenrestaurant De Moete binnen, een restaurant van Alma aan de Celestijnenlaan in Heverlee. Dat restaurant behoort tot de gebouwen van de KU Leuven. Op het moment van de overval was De Moete nog niet open, maar enkele personeelsleden waren wel al bezig met de voorbereidingen voor die dag. 

Volgens de eerste getuigenverklaringen zijn er twee verdachten de Alma binnengekomen via openstaande deuren. "Ze hadden hun gezicht bedekt met een bivakmuts en waren gewapend met een vuurwapen," zegt Sarah Callewaert van het parket van Leuven. "De twee eisten geld, maar er is geen buit meegenomen."

De twee daders hadden hun gezicht bedekt met een bivakmuts en waren gewapend met een vuurwapen.

Sarah Callewaert, parket van Leuven

Eén personeelslid is kunnen vluchten, een ander personeeslid heeft lichte verwondingen aan de arm. Het parket is nu een onderzoek gestart om te trachten achterhalen wie de daders zijn. Onder meer de camerabewaking wordt nagekeken. 

De Moete blijft de rest van de dag gesloten en er zullen ook meer veiligheidsmaatregelen genomen worden. "De bewaking wordt opgedreven," zegt algemeen directeur van Alma, Daniël Lips.

Meest gelezen