Handgranaat ontploft in straat in Wilrijk

In Wilrijk, in Antwerpen, is in de nacht van maandag op dinsdag een handgranaat ontploft. Daarbij raakte niemand gewond, maar verschillende auto's werden wel beschadigd. Van de daders is voorlopig geen spoor. 

In de nacht van maandag op dinsdag hoorden enkele bewoners van de Letterkundestraat in Wilrijk een luide knal. Op dat moment was nog niet duidelijk vanwaar de knal kwam.

Gisteren werd in de loop van de dag duidelijk dat het ging om een handgranaat die ontploft was. "Er werden in de straat verschillende stukken van een handgranaat gevonden," zegt Sylvie Van Baden van het parket van Antwerpen. Bij de explosie raakten ook enkele geparkeerde auto's beschadigd. Het parket onderzoekt de zaak. 

Eerder dit jaar ontploften ook in Deurne twee handgranaten. Ook toen raakten zo'n vijftien auto's en verschillende huizen beschadigd. En de afgelopen maanden werden al vaker auto's en woningen aangevallen, meestal werden ze beschoten. Verschillende incidenten zouden zijn gelinkt aan het drugsmilieu. Of er ook hier een link is, is nog niet duidelijk. 

Meest gelezen