J.K. Rowling lacht zich een kriek na schrijffout van Trump

Dat men een schrijffoutje maakt, zeker in een bericht op Twitter, dat kan iedereen gebeuren. Maar opscheppen over het feit dat je correct kan schrijven en dan toch een fout maken, dat is zeker op Twitter om reacties vragen. Vooral als je dan ook nog eens de president van de VS bent. Donald Trump zette zijn schrijftalent in een recente tweet in het zonnetje, maar slaagde er toch in om in het bericht een opvallende schrijffout te laten sluipen. Vooral tot grote hilariteit van de Britse schrijfster J.K. Rowling.

Zo twitterde Trump, of een van zijn medewerkers in naam van Trump, gisteren: 

De Amerikaanse uitgeverij van woordenboeken, Merriam-Webster, merkte onmiddellijk op dat iets niet pluis was en dat had alles te maken met het woord "pour":

De tweet werd dan ook verwijderd en vervangen door een nieuw bericht, met de juiste schrijfwijze, zijnde "pore":

De oorspronkelijke tweet maakte van Donald Trump weer kop van Jut op Twitter, maar het was J.K. Rowling, schrijfster van onder meer de Harry Potter-boeken, die vooral plezier aan Trumps "schrijfblunder" beleefde:

Meest gelezen