Video player inladen...

Twintiger doodgeschoten bij uit de hand gelopen politiecontrole in Nantes

In Nantes, in het westen van Frankrijk, is gisteravond een 22-jarige doodgeschoten door een politieagent bij een uit de hand gelopen controle, zo meldden lokale media. Het incident leidde tot gewelddadige protesten in de noordwestelijke wijk Breil.

De politie wilde het voertuig van het slachtoffer controleren nadat die een overtreding had begaan. De jongeman weigerde mee te werken, waarna hij plots met zijn wagen achteruit reed. Daarbij reed hij tegen een politieagent, waarna een van diens collega's het vuur opende op de wagen. De auto kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een barrière.

De twintiger werd door een kogel geraakt in de hals en overleed bij aankomst in het ziekenhuis. De agent die werd geraakt door de wagen, was lichtgewond aan een knie.

Nadat het overlijden van de jongeman was bekendgeraakt, kwam het tot rellen in verschillende delen van Nantes, meer bepaald in de wijk Breil. De politie werd bekogeld met stenen en molotovcocktails en reageerde met traangasgranaten. Minstens drie voertuigen werden in brand gestoken. Ook een winkelcentrum vatte vuur.

De man werd gezocht door de Franse politie, er werd een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. Het gerecht is een onderzoek gestart naar het schietincident.

Meest gelezen