Opnieuw bezoek in gevangenis Hasselt mogelijk

In de gevangenis van Hasselt zijn de cipiers nu al voor de 16e dag op rij aan het staken en dat heeft zijn invloed op het leven van de gedetineerden. Vandaag is er voor het eerst bezoek toegelaten.

Omdat de politie en de civiele bescherming tijdens de staking moeten inspringen voor de cipiers is het dagelijkse leven van de gevangenen aangepast. Zo kunnen de gedetineerden door de staking niet elke dag douchen of telefoneren. En ze kunnen ook niet werken. Enkele bedrijven die in de gevangenis montagewerk laten uitvoeren, hebben hun machines intussen zelfs al weggehaald. En voor het eerst in 16 dagen is er dus vandaag opnieuw bezoek mogelijk.

Muurvast

Het overleg tussen de vakbonden en minister van Justitie Koen Geens zit nog altijd muurvast. Morgen buigen de onderhandelaars zich over de definitieve voorstellen van minister Geens. Hij blijft erbij dat er een minimale dienstverlening moet komen in de gevangenissen in geval van een staking. Maar voor de vakbonden is dat onbespreekbaar.

Meest gelezen