Spoorstaking van 10 en 11 juli bevestigd, die van 12 en 13 juli geweigerd

De Onafhankelijke Vakbond Spoorwegpersoneel (OVS) heeft de stakingsaanzegging voor volgende week (vanaf 10 juli om 3 uur tot en met 12 juli 3 uur) bevestigd. De stakingsaanzegging van een andere bond voor de twee volgende dagen is afgewezen.

De verzoeningspoging van gisteren met OVS heeft geen akkoord opgeleverd, bevestigt ook HR Rail, de juridische werkgever van het spoorpersoneel. OVS is een van de kleinere bonden, maar staat wel sterk bij de treinbestuurders. Hoe groot de impact zal zijn van de staking is nog onduidelijk.

Anderzijds werd de stakingaanzegging van de andere spoorbond ASTB geweigerd, aldus HR Rail. Die aanzegging liep van 12 juli om 3 uur tot 14 juli om 3 uur. De reden is niet meteen duidelijk, maar HR Rail kan dat bijvoorbeeld doen als de procedure niet correct is gevolgd.

Voor de reiziger zou de hinder dus beperkt blijven tot maximaal twee dagen. Bij elke actie wordt nu ook de minimale dienstverlening opgestart.

De spoorbonden vinden de voorstellen om de treinbestuurders meer te laten verdienen onvoldoende. OVS had gevraagd om dit dossier, dat op de agenda van het paritair comité van 11 juli staat, uit te stellen, maar daar wilde de directie volgens de vakbond niet op ingaan.

Meest gelezen