Burgemeester Rotselaar komt met waterbank om watertekort op te vangen

De eerste festivalgangers zijn inmiddels aangekomen op de kampeerterreinen van Rock Werchter. Zij maken zich alvast klaar voor een weekend vol muziek, maar vooral veel zonnecrème en water. En dat water zal mogelijk deels komen uit een waterbank, gevuld met opgepompt water uit nabijgelegen bouwwerven.

"Het was een inwoner die me wees op het feit dat het grondwater dat omhoog gepompt wordt uit bouwwerven zomaar het riool in liep. En dat dat toch niet kon, nu er op zoveel plaatsen een watertekort dreigt. Net diezelfde dag vroeg de organisatie van Rock Werchter me een reserve voorraad water, voor wanneer hun water op zou zijn. Toen ontstond het idee voor een waterbank", vertelt burgemeester van Rotselaar Dirk Claes.

Geen drinkwater

Het water, afkomstig van de bouwwerven, is niet drinkbaar en zal voornamelijk gebruikt worden voor de spoeling van de WC's op het festival. Een deel ervan wordt gebruikt om een voorraad bluswater te creëren. 

Waterbank voor heel Vlaanderen?

"Er zijn in heel Vlaanderen veel bouwwerven waar iedere dag grondwater de riolering in stroomt. Ik heb al samen gezeten met de Watergroep en het idee voor een waterbank voor Vlaanderen voorgelegd en zij vonden dit alvast een interessant idee", aldus burgemeester Claes.

Meest gelezen