Belga

Cipiersvakbonden gaan leden vragen om staking stop te zetten

De vakbonden hebben vanmorgen opnieuw samengezeten met minister van Justitie Geens (CD&V). De onderhandelingen liggen nu 3 weken stil. ACV en ACOD zullen hun leden vragen om intussen opnieuw aan het werk te gaan. 

Het overleg van vanmorgen is constructief verlopen, zegt Filip Dudal van ACV Openbare Diensten: "De minister toont openheid om te praten. Daar zijn we tevreden over." Minister Geens zal morgen overleggen met de ministerraad, en dan nieuwe teksten bezorgen aan de vakbonden. Die krijgen tot 26 juli tijd om opmerkingen te formuleren.

"We gaan die nieuwe teksten morgen voorleggen aan onze leden," zegt Dudal, "maar in principe wordt er dus pas op 26 juli opnieuw onderhandeld. Het lijkt ons niet nodig om in de tussentijd te blijven staken, aangezien er toch niets zal veranderen. Maar daar zullen onze leden morgen zelf over beslissen." ACOD zit op dezelfde lijn.

De cipiers staken al 16 dagen tegen een hervorming van hun statuut, met onder meer de invoering van een minimale dienstverlening bij stakingen. Hun actie gaat dus door tot zondag, al wordt er in principe in het weekend niet gestaakt.

Meest gelezen