Droogte blijft aanhouden ondanks enkele regenbuien

Na enkele weken van aanhoudende droogte heeft het vannacht op verschillende plaatsen eindelijk wat geregend, onder meer rond Brussel en in de Rupelstreek. Maar die regen betekent niet dat er meteen ook een einde komt aan de droogte.

"Jammer genoeg is dit niet het begin van het einde van de droogte", zegt weerman Frank Deboosere. "De neerslag van afgelopen nacht was zeer ongelijk verdeeld. Ukkel kreeg bijvoorbeeld 16 liter water per vierkante meter, maar op veel plaatsen is het gewoon bij een onweersdreiging gebleven."

"De droogte heeft nog niet de omvang van wat we in 1976 moesten meemaken, maar toch het is nog altijd zo dat je spaarzaam moet omspringen met leidingwater", besluit Deboosere.

De weersverwachting voor de volgende dagen klinkt bovendien ook niet echt dorstlessend. "Vandaag is er misschien nog een kleine kans op een bui of een onweer", zegt Deboosere, "maar daarna krijgen we opnieuw warm en zonnig zomerweer. Dus de droogte blijft duren."

Meest gelezen