Huisbaas haalt voordeur uit studio om huurder weg te krijgen

Een huisbaas die in Leuven een huurder uit zijn studio wil krijgen, koos voor een wel heel drastische ingreep. Hij haalde de voordeur weg.

Een 20-jarige man stelde dinsdag vast dat iemand zonder toelating de studio die hij huurt in de Maria Theresiastraat in Leuven had betreden. Hij vermoedde meteen dat de indringer zijn huisbaas was, met wie hij al een tijd problemen heeft. Dat bleek zo te zijn. De eigenaar had de voordeur uit de studio gehaald en die ook meegenomen. De huurder verwittigde de politie. 

Proces-verbaal

Nicolas Del Piero: "Wij zijn inderdaad ter plaatse gekomen en hebben de situatie bekeken. De voordeur is uiteindelijk wel teruggeplaatst, maar we hebben wel een proces-verbaal opgesteld. Daar zijn toch wat zaken die niet door de beugel kunnen. De man maakt zich schuldig aan huisvredebreuk of zelfs diefstal." 

De huisbaas kan zich waarschijnlijk aan een straf verwachten. 

Meest gelezen