Kortrijk verhoogt het leefloon

Sommige mensen die in Kortrijk van een leefloon leven, krijgen na de zomervakantie een hoger leefleen. Het leefloon voor alleenstaanden is nu gemiddeld 825 euro per maand, na de vakantie zou dat 125 euro per maand meer kunnen zijn.

In Kortrijk zijn er 850 personen die een leefloon krijgen van de federale overheid. Maar het OCMW vindt dat het leefloon te laag is. Daarom gaan ze een nieuw Kortrijks Menswaardig Inkomen (KMI) invoeren dat hoger ligt dan het officiële leefloon.

De verhoging zal niet voor iedereen zijn. Het gaat over de mensen die echt niet rondkomen met hun huidig leefloon omdat ze bijvoorbeeld een huis huren op de private woningmarkt in plaats van een sociale woning.

Mensen met een hoger leefloon vinden sneller werk.  Dat zien ze in Gent, waar de stad ook al het leefloon heeft verhoogd.

Meest gelezen