Leonardtunnel in Brussel vannacht afgesloten

De Leonardtunnel wordt komende nacht, van 22 tot 5 uur afgesloten voor alle verkeer. Ingenieurs gaan het dak van de tunnel controleren om te kijken hoe ze dat dak het beste kunnen herstellen.

In juni was de tunnel al een tijd gesloten door betonschade. De ingenieurs gaan daarom vannacht nog eens de tunnel controleren. Ze willen een juiste herstelmethode voor het dak vinden en ze zullen plaatselijk ook al enkele kleine barsten herstellen.

Momenteel is er nog geen probleem met de stabiliteit of stevigheid van de tunnel. Maar een oplossing op lange termijn is wel nodig. 

Omleidingen 

Door de sluiting van de tunnel in beide richtingen, moet het verkeer plaatselijk een omleiding volgen. Wie vanop de Brusselse ring richting Zaventem moet, zal aan het Leonardkruispunt moeten afslaan en dan keren over de brug in Jezus-Eik en zo weer de ring op rijden. Het verkeer richting Waterloo moet aan het Leonardkruispunt afslaan naar Oudergem om dan te keren onder het viaduct en zo de ring opnieuw op te rijden. 

Meest gelezen