Meer en meer mensen krijgen gokverbod

Ruim 350.000 mensen in ons land hebben van de Kansspelcommissie een gokverbod gekregen. Dat zijn er bijna  120.000 meer dan 5 jaar geleden. Hun namen staan op een zwarte lijst. Dat schrijft De Tijd, die de cijfers opvroeg bij de Kansspelcommissie.

In ons land hebben ruim 350.000 mensen een gokverbod gekregen van de Kansspelcommissie, de waakhond van de goksector. Dat zijn er bijna  120.000 meer dan 5 jaar geleden. Hun namen staan op een zwarte lijst.

Maar niet iedereen op de zwarte lijst is een probleemgokker. Zo zijn er ruim 56.000 mensen die omwille van hun beroep niet mogen gokken. Het gaat dan om magistraten (4054), notarissen (1592), deurwaarders (524) en politieagenten (50.304). 

Wie staat dan wel op de zwarte lijst?

De grootste groep van hen zijn mensen die van de rechter een gokverbod hebben gekregen, maar er zijn ook mensen die een afbetalingsplan hebben voor hun schulden en daarom niet mogen gokken. Meer en meer gokkers laten zich ook vrijwillig of op vraag van hun familie of omgeving op de lijst plaatsen

"Gokkers en hun omgeving zijn almaar beter op de hoogte van de zwarte lijst, en hebben er vertrouwen in", zegt Peter Naessens van de Kansspelcommissie. 

"Net voor het WK voetbal heeft de Kansspelcommissie ook nog extra maatregelen genomen, zodat mensen met een gokverbod gemakkelijker geïdentificeerd kunnen worden", besluit Naessens.

Meest gelezen