Minstens drie stropers door leeuwen opgegeten in Zuid-Afrika

In een privé-dierenreservaat in Zuid-Afrika zouden zeker drie stropers opgegeten zijn door leeuwen. Dat zegt de eigenaar van het reservaat Sibuya in de Oostkaap. De stropers zouden in de nacht van zondag op maandag het reservaat binnengedrongen zijn met een geweer met geluidsdemper en een hakbijl.

Een hond die opgeleid is om stropers te zoeken, sloeg 's nachts alarm. Op dat moment was er ook lawaai te horen op de plek waar de leeuwen verblijven in het reservaat, iets wat wel vaker gebeurt 's nachts. Aanvankelijk dachten de mensen van het reservaat dat de hond daarop reageerde. Maar later vonden ze menselijke resten van wellicht minstens drie stropers, schrijft de eigenaar van het natuurreservaat op Facebook.

De stropers waren wellicht op jacht naar neushoorns, op zoek naar de kostbare hoorns van de dieren. Ze hadden wapens bij en proviand voor verschillende dagen. Maar ze werden verrast door een groep van zeker zes leeuwen. Wellicht zijn ze allemaal gedood en opgegeten. De plaatselijke politie onderzoekt de zaak.

Meest gelezen