Mobiele trajectcontrole op E313 tijdens werken tussen Beringen en Lummen

Aan de werken op de E313 tussen Beringen en Lummen komt er een tijdelijke trajectcontrole. Daarbij wordt dus de gemiddelde snelheid over een langere afstand gemeten.

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt nog tot het einde van de zomer aan nieuwe spitsstroken op de E313 tussen de verkeerswisselaar in Lummen en afrit 26 Beringen. De snelheid is op de versmalde rijstroken verlaagd tot 70 km/u. Trajectcontrole moet de veiligheid van de weggebruikers en de wegenwerkers verbeteren. Volgens onderzoek daalt het aantal ongevallen ter hoogte van een trajectcontrole tot 30 procent. 

"Nu wordt er nog te snel gereden", volgens Sep Vandijck van Wegen en Verkeer. "Er stond al een flitspaal, maar een trajectcontrole is veiliger én eerlijker. Een trajectcontrole meet de snelheid over een langere afstand."

De trajectcontrole zal vanaf volgende week ingevoerd worden.