Muggenplaag in Schellebelle

Inwoners van Schellebelle langs de Schelde zitten met een muggenplaag. De muggen komen uit het overstromingsgebied. Duizenden knijten, een kleine muggensoort, vallen vooral 's avonds de inwoners lastig.

Willy Seghers woont al meer dan 70 jaar in Schellebelle en heeft een dergelijke invasie nog nooit meegemaakt. Ze komen je vooral 's avonds lastig vallen, overdag zie je ze niet, zegt hij. Maar op het terras een glaasje drinken 's avonds is niet leuk als je almaar wordt gestoken.

De burgemeester van Schellebelle heeft ondertussen Volksgezondheid en de Vlaamse Waterweg gecontacteerd, die laatste is de beheerder van het overstromingsgebied de Scheldemeersen en Wijmeersch. In dat gebied, in het slib, leggen de muggen hun eitjes. En omdat het al zo lang droog is, is er veel slib en zijn er dus ook veel muggen.

Volgens de burgemeester en de Vlaamse Waterweg zijn er twee mogelijkheden om de muggenplaag te stoppen. Ofwel wordt het slib, waar de eitjes zitten, drooggelegd ofwel wordt het overstromingsgebied onder water gezet.

Het is nog onduidelijk welke van de twee opties de beste is. Ondertussen blijven de inwoners krabben. 

Meest gelezen