Video player inladen...

Penismuur in Sint-Gillis verdwijnt na 2 jaar onder laag witte verf

In Sint-Gillis is een laag witte verf op de beruchte penismuur aangebracht. Het is niet duidelijk wie dat heeft gedaan want aan BRUZZ vertellen de eigenaar van het gebouw en de burgemeester dat ze hiervoor geen opdracht hebben gegeven.

De afbeelding van een reusachtige penis die in september 2016 van de ene dag op de andere op een zijgevel van een huis aan de Bareel in Sint-Gillis was verschenen, is niet meer. Sinds gisteren gaat de fallus achter een laag witte verf verscholen:

Hoewel niet iedereen de tekening kon smaken, liet zowel burgemeester Charles Picqué (PS) als de eigenaar van het gebouw haar ongemoeid. Met de overschildering zouden ze dan ook niks te maken hebben. Aan BRUZZ vertellen ze vandaag allebei dat ze hiervoor nooit de opdracht hebben gegeven.

In de nasleep van de penismuur zijn in Brussel verschillende andere seksueel getinte fresco's verschenen, onder meer van een penetratie, masturbatie en een anus. Ze lijken allemaal van de hand van dezelfde kunstenaar, maar zij of hij is al die tijd anoniem gebleven.

Herbekijk: het item dat "Het Journaal" op 20 september 2016 over de penismuur in Sint-Gillis maakte:

Video player inladen...

Meest gelezen