AFP or licensors

Meer dan 30 doden en meerdere vermisten na kapseizen toeristenboot in Thailand

Voor de kust van het Thaise eiland Phuket hebben reddingswerkers tijdelijk de zoektocht gestaakt naar vermiste opvarenden van een toeristenboot die gisteren kapseisde. Er zijn al zeker 33 doden geteld, nog 23 mensen zijn vermist. Morgenochtend wordt de zoektocht voortgezet. 

Thaise duikers hebben in de Andamanse Zee urenlang gezocht naar tientallen vermiste opvarenden van een toeristenboot die gisteren kapseisde voor de kust van Phuket. 

Het schip had 105 opvarenden aan boord, onder wie 93 Chinese toeristen. Het kwam in de problemen bij stormachtig weer. Het schip kreeg te kampen met sterke stroming en tot vijf meter hoge golven. 

In zee en in het scheepswrak vonden de duikers de lichamen van 33 opvarenden, die allemaal de Chinese nationaliteit hadden. Een delegatie van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken is op weg naar Phuket.

Meer boten in de problemen

Tijdens het stormachtige weer was ook een tweede boot in de problemen geraakt, maar alle 42 opvarenden, Chinese en Europese toeristen, konden worden gered door politie- en vissersboten. Thaise media toonden foto’s van geredde toeristen in rubberboten. Ook een jetski, gehuurd door een paar Russische toeristen, kapseisde. Het duo kon ongedeerd uit het water worden gehaald.

Elders, in de provincie Krabi, gebeurde nog een ongeluk met een vissersboot. Een visser die overboord viel, is vermist. 

Phuket is een populair vakantieoord en ligt 840 kilometer ten zuiden van Bangkok. Thailand zit momenteel middenin het regenseizoen en uitvaren wordt in deze periode afgeraden.

De autoriteiten van Phuket hadden gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden, met veel regen en sterke wind tot volgende week dinsdag. Ze overwegen of ze de boten zullen verbieden op zee te gaan bij hevige wind. 

AFP or licensors

Meest gelezen