Van sauna's tot een haai van plastic: Océade houdt uitverkoop

Het bekendste waterpretpark van Brussel, Océade, gaat haar inboedel veilen. Op 30 september gaat het zwembad in het oude Bruparck definitief dicht.

De inboedel van zal online verkocht worden via een veilingsite. Wie interesse heeft, kan kiezen uit verschillende stukken. "Je hebt kantoorspullen, tuinstoelen, snoepmachines, zwembanden, zwemvesten, geldkluizen, buitensauna's en verschillende stukken van ons piratendecor. De lijst is eindeloos. Alles wat we hebben, gaan we te koop aanbieden", zegt Joël Musch van Océade. Ook de grote haaimascotte wordt geveild. 

"We bieden in totaal meer dan 200 kavels te koop aan. Elke kavel bestaat uit meerdere stuks. Bijvoorbeeld tien zwembanden. Wie interesse heeft, kan best naar onze kijkdag komen. Die vindt plaats op 25 september, van 10 tot 16 uur. De veiling wordt afgesloten op 27 september. Wie dan het meest op een item heeft geboden, krijgt het."

Naast zwemspullen, verkoopt het zwembad ook veel materiaal en werktuigen. "Alle pompen die we nodig hadden om het water te filteren, te reinigen en te sturen bieden we te koop aan. Onze verwarmingsketels zullen ook worden geveild en we hebben ook een pak filters en werktuigen zoals boormachines, tangen en breekhamers. Je kan het niet bedenken of we hebben het. Al dat materiaal heeft Océade 30 jaar lang laten functioneren." 

Ook restauranthouders kunnen zeker hun slag slaan. "We hebben hier heel wat keukenapparaten zoals friteuses, diepvrieskoffers en afwasmachines." 

Verschillende trouwe zwemmers willen alvast een souvenir van hun favoriete zwembad bemachtigen. "Ik wil wel graag zo een typische knuffelbeer van Océade. Dan heb je zo een leuk aandenken", zegt Sofian. "Of enkele ligstoelen voor in de tuin. Dan kan je van de zon genieten en terugdenken aan Océade." Maar de meeste zwemmers zijn vooral geïnteresseerd in de sauna's die worden verkocht. 

Eind oktober wordt het zwembad dan gesloopt. De andere gebouwen (restaurants en cafés) van het voormalige Bruparck zijn eind vorig jaar al afgebroken.  De vrijgekomen ruimte moet plaats maken voor het NEO-project, een nieuwe stadswijk op de Heizelvlakte. 

Meest gelezen