"De foto die perfect de obsessie van de Britten voor het WK voetbal weergeeft"

De Britten blijven in extase na de "historische overwinning" van de Engelse nationale voetbalploeg op Colombia, enkele dagen geleden op het WK voetbal in Rusland. Dat gebeurde na het nemen van strafschoppen, waarbij de Engelsen een penaltytrauma van vele jaren op WK’s en EK’s van zich konden afschudden. Foto’s van juichende en feestdronken Britten gingen de afgelopen dagen dan ook de wereld rond. Met één foto die daarbij de extase het best wist weer te geven, een foto die intussen blijft viraal gaan. En dat had dan alles te maken met die andere Britse publiekslieveling: het tennistornooi van Wimbledon.

Maar dat tornooi moest dus op het eind van de dag wijken voor de WK-wedstrijd, waarbij horden tennisfans doorheen een huiskamervenster de suspens alsnog wilden meebeleven:

"Dit is de foto die perfect de obsessie die de Britten voelen voor het WK samenvat", omschreven diverse nieuwsmedia wereldwijd de foto. "Bewijs van die obsessie is deze foto van zomaar een straat in Londen, waar Wimbledonfans voor een huis halt houden omdat er een groot tv-scherm in de living staat. Hun aantal moet voor de bewoners van dit huis achteraf wellicht een shock geweest zijn", verduidelijkte de Amerikaanse nieuwswebsite Mashable verder.

Volgens de Britse tabloid The Sun zouden uiteindelijk een 50-tal onverwachte kijkers voor het betreffende huis opgedaagd zijn. De populaire tv-presentator Piers Morgan omschreef de situatie alvast als "Brilliantly British".

Deze tweet vatte wellicht nog het best de emoties bij de foto weer:

Meest gelezen