2017 Invision

Elvis Costello vecht tegen agressieve kanker en annuleert Europese tournee

De Britse zanger Elvis Costello annuleert de zes resterende optredens van zijn Europese tournee. In een mededeling op zijn website, schrijft de zanger dat hij tegen kanker vecht . Enkele weken geleden werd hij geopereerd, en van die operatie is hij onvoldoende hersteld. Een paar dagen geleden trad Costello nog op in Antwerpen.

De Britse zanger was bezig aan een Europese tournee. Maandag en dinsdag trad Costello nog op in het Openluchttheater Rivierenhof in Deurne. Hij annuleert nu alle resterende optredens van die tournee op aanraden van zijn dokter. Die adviseert hem om een "pauze" in te lassen.

Zes weken geleden werd bij Costello een klein maar kwaadaardig en agressief gezwel ontdekt. De zanger kreeg wel goed nieuws dat de tumor via een operatie kon behandeld worden. Wat effectief gebeurde. Er werd een herstel voorspeld van een viertal weken.

Costello was verheugd dat zijn Europese tournee niet in het gedrang zou komen, maar moet nu toch de drastische beslissing nemen. De zes resterende optredens worden geannuleerd. Die waren gepland in Manchester, Pula (Kroatië), Graz en Wenen (Oostenrijk), Tysnes (Noorwegen) en Rättvik (Zweden).

Costello verontschuldigt zich op zijn website dat hij zijn fans daar moet teleurstellen, maar stelt ook dat hij zijn gezondheid niet in gevaar kan brengen. In november en december staat er tournee door de VS en Canada op de agenda.

Meest gelezen