AFP or licensors

Nantes staat voor de derde nacht op rij in brand

De voorbije nacht is het opnieuw onrustig geweest in de Franse stad Nantes. Bij de rellen zijn een vijftigtal auto's in brand gestoken en zijn drie mensen aangehouden. 

De dood van een 22-jarige jongeman door politiekogels heeft voor de derde nacht op rij geleid tot rellen in Nantes. Het geweld breidde zich uit naar wijken die de twee voorbije nachten niet waren getroffen. Er vielen geen gewonden bij het protest, maar in verschillende wijken van de stad zijn volgens de brandweer samen meer dan 50 auto's in brand gestoken. 

Relschoppers probeerden brand te stichten in een school en een tankstation.  Er kwam ook een molotovcocktail terecht op een combi op de binnenplaats van een politiecommissariaat. Een jongen van 14 is opgepakt met een fles benzine en een lont. Ook twee anderen zijn opgepakt.

(lees verder onder foto)

Gisteren daagden 1.200 mensen op voor een vreedzame witte mars om de jonge Aboubakar Fofana te herdenken. De agent die hem doodschoot werd gisteren gearresteerd voor "vrijwillig gebruik van geweld dat geleid heeft tot de dood zonder intentie te doden" Fofana had met de auto een overtreding begaan. Toen de politie hem wilde controleren, reed hij plots achteruit tegen een agent, waarop een collega het vuur opende. 

De Franse premier Edouard Philippe, veroordeelde gisteren het geweld tijdens een bezoek aan Nantes. Hij riep ook op om het onderzoek zo transparant mogelijk te voeren. 

Meest gelezen