Nederland zet twee medewerkers Iraanse ambassade land uit

Nederland heeft twee medewerkers van de Iraanse ambassade in Den Haag het land uitgezet. Dat heeft de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst bekendgemaakt. Een reden is niet  gegeven.

De twee medewerkers werden vorige maand al, op 7 juni, het land uitgezet. Waarom is niet bekendgemaakt. De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst noch het ministerie van Buitenlandse Zaken wil hierover informatie geven.

Het uitzetten van ambassademedewerkers is een zware en zeldzame stap. Eerder dit jaar zette Nederland twee Russische inlichtingenmedewerkers uit, in reactie op de vergiftiging van een Russische ex-spion in Groot-Brittannië. In 2011 werd een Russische diplomaat uitgezet nadat een Nederlandse F-16-piloot staatsgeheimen zou hebben gelekt aan een kolonel uit Rusland.

Meest gelezen