Videospeler inladen...

Ontdek vanaf vandaag de app van VRT NU 

De VRT lanceert vandaag de app van het videoplatform VRT NU. Het gaat om de eerste versie van de app waarmee u vanaf nu dus ook het aanbod van VRT NU op de smartphone en tablet kunt bekijken, waar en wanneer u maar wilt. 

"Het Journaal", "Thuis" of een ander programma van Eén of Canvas (her)bekijken? Het kan sinds begin 2017 via VRT NU, het videoplatform van de openbare omroep. Tot nu toe moest dat op een computer, maar vanaf vandaag kan het ook op de smartphone en de tablet. 

Al meer dan 1,2 miljoen Vlamingen hebben een profiel op VRT NU aangemaakt.  "Met de VRT NU-app spelen we in op het veranderende kijkgedrag van een deel van ons publiek", zegt Peter Claes, algemeen directeur media en productie.  "De app is een nieuwe stap in de digitale ontwikkeling van de VRT. Die ontwikkeling is complementair met de belangrijke inspanningen van Telenet en Proximus op het gebied van de televisiedistributie."

"Bij de ontwikkeling van de VRT NU-app hebben we gefocust op eenvoud, snelheid en gebruiksgemak", legt Jan Bruyneel, product manager, uit. "De app die vandaag werd gelanceerd, is een eerste versie. De volgende weken en maanden worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd om de app verder uit te bouwen.  De VRT is ook benieuwd naar de feedback van de Vlamingen en wil de suggesties van het publiek meenemen om de app nog meer op punt te stellen.”

Alle programma's die beschikbaar zijn via de website zijn ook via de app terug te vinden. U kunt er live kijken in hd.  Met een druk op de knop springt u ook terug naar de start van het programma dat al bezig is. De app is bruikbaar in heel Europa. 

De app van VRT NU kan vanaf vandaag gedownload worden via de Google Play Store (vanaf Android 5.0) en de App Store (vanaf iOS 10).

Videospeler inladen...

Meest gelezen