Opruimteam Gent ruimt "piemel"-krijttekeningen op

In de Jutestraat in Gent is het graffiti-team van stad Gent uitgerukt om er krijttekeningen van buurtbewoners te verwijderen. Daar waren klachten over gekomen, onder meer omdat er ook geslachtsdelen op straat waren getekend. De buurtbewoners die de krijtactie organiseerden, reageren geschokt.

Stad Gent voegt de daad bij het woord en verwijderde deze voormiddag de krijt- en kalktekeningen in de Jutestraat. Die werden er bij het einde van het schooljaar aangebracht door kinderen uit de straat om automobilisten op te roepen om de zone 30 in de straat te respecteren. Het was al het vijfde jaar op rij dat buurtbewoners de actie op poten zetten maar dit jaar liep het fout. Tussen de tekeningen doken ook enkele beeltenissen van geslachtsdelen op en ook het aantal tekeningen zorgt voor opschudding. Een onbekende stapte naar de stad omdat hij de straat te smerig vond en de stad volgende die redenering. Ze maande de bewoners aan om de boel zelf op te ruimen maar die weigerden. En dus stuurde de stad een opruimteam. Alle geparkeerde wagens moesten weg uit de straat om de opruimwerken niet te verhinderen. Wie de rekening voor de werken moet betalen is niet duidelijk. Gisteren zei de stad nog dat de bewoners ervoor zouden opdraaien maar zij lieten meteen verstaan geen cent te willen betalen. De kosten zouden oplopen tot zo'n 900 euro. 

Meest gelezen