De wereld rondreizen, maar dan met een grappige kwinkslag...

Mocht u nog een reisje plannen, maar niet goed weten waarheen? Of blijft u gewoon thuis, maar wil u wel even wegdromen bij een idyllische plaats waar u zelf toch nooit zal geraken? Of is het louter de verveling die u wil verdrijven in deze vakantieperiode? Dan biedt het internet natuurlijk oneindig veel mogelijkheden dankzij de eindeloze reeks van reisblogs en Instagram-accounts waarbij de ene foto al spectaculairder oogt dan de andere. Maar niet iedere wereldreiziger en avonturier neemt zijn reisexploten even serieus en zij durven dan ook een komische noot aan hun verhalen en foto’s toevoegen. Wat dacht u van deze 5 Instagrammers, waarbij een glimlach nooit ver weg is bij hun zoektocht naar exotische plaatsen.

1. Selfies met een dubbele kin

"Ik ben begonnen met het fotograferen van mijn kin toen ik nog op de middelbare school zat. Ik was het beu altijd te horen dat je er op een foto perfect moest uitzien. In september 2016, toen ik in Wenen studeerde, ben ik mijn 'chinfies', selfies van mijn kin dus, op Instagram beginnen publiceren. Het was het begin van het verkennen van de wereld", aldus Michelle Liu in oktober 2017 op This Insider.

Hoe onflatterend volgens sommigen haar "dubbele kin" ook mag zijn en ondanks kritiek dat ze de spot drijft met mensen die een dergelijke kin hebben, toch blijft Liu de wereld kin-gewijs afreizen: "Ik wil mensen aanzetten zichzelf te zijn en plezier te hebben in de dingen die men doet. En het werkt. Ik krijg regelmatig berichtjes dat ik een inspiratiebron voor anderen ben. Dat maakt mij dan weer blij."

2. "Mom, I’m fine"

Jonathan Kubben Quinonez is een voormalig fotomodel dat zijn moeder op een originele manier laat weten dat alles goed met hem gaat. De ongerustheid van zijn moeder lost deze Brusselaar van Mexicaanse origine alvast op een creatieve manier op, namelijk met het bordje "Mom, I’m fine" op de meest opmerkelijke plaatsen die hij bezoekt.

Quinonez in juni 2016 op nieuwswebsite LADbible: "Moeders zijn sowieso bezorgd, maar die van mij zeker en vast. Omdat het soms moeilijk is om met haar in contact te komen, besloot ik tot deze positieve reactie. Ik wil haar tonen dat de wereld een mooie plaats is en dat ik me, waar ik ook ben, goed voel. Mocht ik dit via de telefoon moeten doen, hoe vaak moet je dat dan niet zeggen om haar gerust te stellen? In welke situatie ik me ook bevind, of het nu grappig of angstaanjagend is, ik probeer toch steeds die positieve boodschap over te brengen."

3. Plezier met een dier

Tegelijkertijd vertederend en grappig. Dat lijkt het uitgangspunt te zijn van Allan Dixon, als hij op zijn reizen dieren van diverse pluimage voor zijn camera haalt. Daarbij steeds zijn eigen breed lachende gezicht mee in de aanslag. En het werkt, want de Ier zorgt steevast voor een gezellig ogend fotomoment.

Dixon in december 2015 op Bored Panda: "Soms spendeer ik 3 minuten met een dier, maar het kunnen ook 3 uren zijn. Dat hangt van het dier af en van het feit hoe veilig hij zich voelt. Wat de foto’s wel niet tonen is de hoeveelheid vuiligheid die op mijn kleren kleeft, want meestal lig ik op de grond. Het is heel belangrijk het dier niet te doen schrikken, wanneer er een foto genomen wordt. Je moet zijn vertrouwen winnen door zo rustig mogelijk te zijn. Dan zal het resultaat optimaal zijn."

4. Intergalactisch rondreizen

Door een masker van de Stormtroopers uit de "Star wars"-films te dragen voegt Tyler Durden een extra toets toe aan zijn reisfoto’s. Het is op die manier dat hij de wereld wil verkennen en dat bracht deze Texaan sinds mei 2016 al in een 20-tal landen over de hele wereld. Waar hij zich dan fotografeerde of liet fotograferen met het gekende masker op het hoofd. Die wereldreizen gaan natuurlijk vaak samen met bijeenkomsten van andere "Star wars"-fanaten.

"Omdat ze toch niets anders te doen hebben, hebben een aantal Stormtroopers hun rugzak volgeladen en zijn ze de wereld beginnen rondreizen. Om zo zonder verpinken Instagram te veroveren met hun reisverslagen. Zoals deze Trooper Dude", concludeerde Buzzfeed in oktober 2017.

5. Al breiend de wereld verkennen

Sam Barsky houdt van breien en dan vooral van truien met motieven die verwijzen naar een bepaalde plaats. Vervolgens probeert hij die plaats te bezoeken, terwijl hij gekleed is in de overeenkomstige gebreide trui. "Al bijna 20 jaar brei ik dergelijke truien. Telkens als we dan een plaats bezochten, droeg ik de trui die erbij hoorde. Mijn collectie van foto’s groeide zo gestaag aan, waardoor ik plots besefte dat ik een eigen kunstvorm aan het creëren was", aldus Barsky in mei 2018 op nieuwswebsite Inside Edition.

"Intussen heb ik een 120-tal truien op die manier gebreid. Met reizen doorheen Amerika, naar Mexico, Stonehenge en de Canarische Eilanden tot gevolg, om maar enkele te noemen. Ik heb ook een trui met de Eiffeltoren. Maar daar ben ik nog niet geraakt. Ik heb dan maar een foto gemaakt bij een replica van die toren in Las Vegas."

Meest gelezen