Video player inladen...

Reusachtige baby-Trump-ballon boven Londen tijdens bezoek van Amerikaanse president

In Londen geeft burgemeester Sadiq Khan nu toch de toelating om een ballon in de vorm van Donald Trump op te laten boven het parlementsgebouw.

De roze ballon is zes meter groot en ziet er uit als een boze baby-Trump. Het is de bedoeling dat hij boven het parlementsgebouw hangt bij het bezoek van de Amerikaanse president aan het Verenigd Koninkrijk volgende week.

De initiatiefnemers zijn een zelfverklaard antifascistisch kunstenaarscollectief. Kritiek op Donald Trump heeft geen enkel effect, zeggen ze, en rationele argumenten hebben op de man geen vat.

Waar Trump wel een bloedhekel aan heeft, is aan spot. De actievoerders zeggen dat Trump een broos ego heeft, en dat hij het niet kan verdragen wanneer iemand met hem spot. Donald Trump gedraagt zich, volgens het kunstenaarscollectief, als een boze baby die zijn speeltjes uit zijn wiegje gooit. 

Anti-Trumpbetoging

Het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump aan het Verenigd Koninkrijk volgende week veroorzaakt nu al ophef. De president zal eerste minister Theresa May ontmoeten en op de thee gaan bij de koningin. Omdat er in Londen een omvangrijke anti-Trumpbetoging is aangekondigd zal het grootste deel van zijn bezoek zich buiten de hoofdstad afspelen.

De ontmoeting met Theresa May zal plaatsvinden op haar buitengoed Chequers, ten noordwesten van Londen. Daarna gaat de president op visite bij koningin Elizabeth, niet in Buckingham Palace in Londen, maar in Windsor. Britse diplomaten hebben Donald Trump kunnen paaien met het argument dat Windsor het kasteel is waar prins Harry en Trumps landgenote Meghan Markle zijn getrouwd. Op zaterdag gaat de president golfen in Schotland.

Meest gelezen