AFP or licensors

Thaise gouverneur drukt gerucht de kop in: “Jongens worden vandaag nog niet uit grot gered”

De 12 voetballertjes en hun coach die gevangen zit in een grot in Thailand zullen vandaag zeker niet bevrijd worden. Dat heeft de gouverneur van de Thaise provincie gezegd Chiang Rai gezegd tijdens een persconferentie. Eerder op de dag waren er geruchten opgedoken dat komende nacht geprobeerd zou worden om de jongens te bevrijden.

Het Laatste Nieuws berichtte dat duikers zouden beginnen met de jongens uit de grot te redden. De krant bracht dat nieuws na een gesprek met de Belgische duiker Ben Reymenants, die betrokken is bij de reddingsactie. Maar die ontkent dat hij dat met zoveel woorden heeft gezegd. Het bericht werd overgenomen door internationale media.

Het gerucht wordt formeel de kop ingedrukt door de gouverneur van de provincie waarin de grot gelegen is. “Er bestaat geen kans dat de jongens vandaag uit de grot zullen worden gehaald. Dat kan niet omdat ze nog altijd niet kunnen duiken.” De jongens zouden dus ondertussen wel al geleerd hebben hoe ze eventueel moeten duiken in het grottenstelsel. Maar waarschijnlijk zijn de jongens nog niet genoeg aangesterkt, nadat ze 9 dagen zonder eten hebben gezeten.

Hoewel hij ontkende dat er een reddingspoging op til was, zei de gouverneur dat er wel een reddingspoging ondernomen zal worden als het begint te regenen - zondag worden hevige buien verwacht - en de situatie in de grot verder verslechtert. Maar eerst moet het plan om de jongens te redden goed getest worden en dat alle risico’s beperkt zullen worden als het toch tot een reddingsactie komt.

Meest gelezen