Links: Osama Krayem - rechts: de Jordaanse piloot Mu'ath al-Kasasbeh

Verdachte 22 maart ook betrokken bij gruwelijke executie van Jordaanse piloot

Osama Krayem, één van de verdachten van de aanslagen in ons land, was ook betrokken bij de gruwelijke executie van een Jordaanse piloot drie jaar geleden. Dat schrijft de Franstalige krant La Dernière Heure en wordt bevestigd aan onze redactie. Mu'ath al-Kasasbeh werd in 2015 door IS levend verbrand terwijl hij opgesloten zat in een kooi.

Het beeld van de Jordaanse piloot die levend verbrand werd terwijl hij in een kooi zat, schokte de hele wereld. De 26-jarige luitenant Mu'ath al-Kasasbeh werd gevangengenomen nadat zijn gevechtsvliegtuig neergestort was en stierf uiteindelijk een gruwelijke dood. Terreurgroep IS zette de beelden daarna op internet, waarna de executie veroordeeld werd vanuit alle hoeken van de wereld. 

Nu blijkt dat Osama Krayem, een van de verdachten van de aanslagen in ons land, betrokken was bij die executie. Dat zou onder meer gebleken zijn uit een analyse van de beelden.  Krayem liep bij de aanslag in metrostation Maalbeek op 22 maart weg van het station vóór de explosieven afgingen. Hij kon uiteindelijk enkele dagen later opgepakt worden. En ook bij de aanslag in Parijs op 13 november 2015 zou hij een rol gespeeld hebben. Hij zit in ons land in de cel.

Meest gelezen