Videospeler inladen...

Is gouden tip over brandstichting Vlooybergtoren binnen? "We staan aan vooravond van ontmaskering daders"

"We staan aan de vooravond van de ontmaskering van de identiteit van de daders die de Vlooybergtoren in brand staken." Dat zegt Rudi Beeken, de burgemeester van Tielt-Winge. De burgemeester kreeg vanmorgen een anonieme brief binnen met "de gouden tip". Een week geleden werd de iconische toren volledig vernield. 

Vorige week werd de iconische Vlooybergtoren - vooral bekend uit de tv-reeks "Callboys" in brand gestoken. De toren raakte zwaar beschadigd. Maar nu is de politie de daders op het spoor. De burgemeester van Tielt-Winge kreeg vanmorgen een anonieme brief in de bus waarin "een gouden tip stond". De brief werd gisteren gepost in Brussel en had dus geen afzender.

"We hadden aan het publiek gevraagd om ons tips te bezorgen die zouden leiden tot de ontmaskering van de daders. Er zijn heel wat tips binnengekomen. Vanmorgen stak er een anonieme brief in de bus - aan mij persoonlijk gericht. Daar staat in dat het gaat om een reeks van daders en een reeks kleinere brandstichtingen in het Hageland. Ik heb dat intussen doorgespeeld aan de politie en dat blijkt te kloppen. We staan aan de vooravond van de bekendmaking van de identiteit van de daders."

Volgens de burgemeester gaat het dus om meerdere daders die ook al meerdere kleinere brandstichtingen in de regio op hun kerfstok hebben. Intussen wordt er volgens de burgemeester hard gewerkt om de toren te herstellen en misschien zelfs hoger te maken. "De Bende van de Vlooybergtoren zal gevat worden, de toren zal hersteld worden. Uiteindelijk komt alles terug in zijn plooi."

Meest gelezen