Video player inladen...

Met de auto nog de weg op? Hou dan rekening met een zware avondspits

Door de start van het bouwverlof en het begin van de zomervakantie in delen van Nederland en Duitsland, is het druk op de Belgische wegen. Tel daar nog alle bestuurders bij die zich snel naar huis reppen om de WK-wedstrijd tussen België en Brazilië te volgen en de weekendtoeristen naar de kust en je hebt de perfecte mix voor heel wat fileleed.

"Het is vooral druk op de E40 naar de Kust", zegt Verkeersanker Hajo Beeckman. "Vooral tussen Brussel en Gent moet je rekening houden met verschillende accordeonfiles."

"Rond Brussel verloopt de avondspits vrij normaal", zegt Beeckman. "Daar zijn geen uitzonderlijke vertragingen."

Rond Antwerpen is het druk. Daar gebeurden in de loop van de middag ook enkele ongevallen. "Er is vooral moeizaam verkeer rond de Antwerpse ring richting Gent. Dat heeft te maken met het bouwverlof dat gestart is maar ook met de vele Nederlanders die vandaag via Antwerpen naar het zuiden rijden", zegt Beeckman.

"Vertrek best na 8 uur, dan is de grootste drukte voorbij"

Video player inladen...

Meest gelezen